Framme i Florida

747 1024 admin
  • 0

Nu har vi kommit fram till Florida och varit här i två dagar. Det var lite sorgligt att säga hejdå till mina föräldrar och min bror och hans familj, men det har varit några väldigt fina dagar som vi haft tillsammans och det är det som man får tänka på. Det är lätt att fokusera på det man inte har istället för det som man faktiskt har upplevt. Jag tror det är så man fungerar rent spontant, så det gäller att påminna sig själv om det andra perspektivet ibland.

Här i Florida bor vi i närheten av St. Augustine, som är USAs äldsta stad. Vi bor precis vid havet, men tyvärr är inte stranden lika bra här som där vi bodde i North Carolina. Det är mer stenar och man kan inte springa på den på samma sätt som man kunde i Surf City, därför har jag yogat två mornar i rad här. Som tur är har vi en jättefin balkong, så jag har i alla fall fått min dos utomhusyoga.

Imorgon skall jag åka till Jacksonville för ett möte på en skola, där jag skall intervjua en rektor. Det skall bli spännande. Jacksonville ligger ungefär en timmes bilresa härifrån och jag hoppas kunna se lite av staden också efter mitt möte.

Idag har vi varit och handlat lite grand också. Här i Florida finns det en affärskedja som heter ”Publix” som vi även handlade på när vi var här förra gången. De har en del ekologiska varor, men sortimentet är inte alls lika stort som t.ex.  hos ICA eller Coop. Det är synd och jag hoppas att det förbättras här snart också. Det som skrämmer mig lite grand här är utbudet av ohälsosam mat och hur (relativt) billigt det är med snabbmat.

Snabbmaten finns överallt och det är tyvärr svårt att hitta något vegetariskt, men det finns ibland sallader som man kan köpa. Jag förstår vitsen med det enkla och bekväma. Det tar tid att laga mat och ibland orkar man inte, men jag tror helt klart inte att det är bra för kroppen att få i sig för mycket av alla halvfabrikat och uppvärmda maträtter.

Nu skall jag njuta av vår vackra utsikt och förbereda intervjun för imorgon.

Namaste,

Johanna

30juni14

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.