Gott nytt år!

683 1024 admin
  • 0

Gott nytt år!

Hoppas att ni hade en trevlig kväll igår och att ni får ett riktigt fint 2015 med god hälsa och mycket energi!

Jag har haft några snöiga dagar här i Schweiz med min familj och bland annat hunnit med en del skidåkning, löpning och yoga. Jag hade tänkt att ställa in löpningen, men har kämpat mig upp för berget ändå. Det är faktiskt lite roligt att träna på ett annat sätt, eftersom min springrunda i Sverige är ganska platt och inte så ansträngande. Förhoppningsvis kommer jag hem med lite starkare ben!

Ja, ett nytt år! En liten konstig känsla. Kanske mest symboliskt för varje dag är ju egentligen viktig. Det spelar ingen roll om det är 1 januari eller 29 april eller något annat datum. Det är lätt att glömma ibland, men jag försöker komma ihåg det kanske uttjatade (men ändå tänkvärda) uttrycket: “Idag är första dagen på resten av ditt liv.”  Varje dag är ju betydelsefull på sitt sätt. Ibland vill man visserligen bara att det skall bli kväll så att man kan gå och lägga sig och sova för att något känns besvärligt, men i efterhand går det kanske ändå att se att det var någon mening med det där jobbiga. I alla fall, så tror jag att det är bra om man kan försöka tänka så. Att finna någon typ av mening även i de tunga stunderna  är nog något av det viktigaste i livet, även om det naturligtvis kan vara otroligt svårt och ibland nästintill omöjligt.

Nu hoppas jag att de muntra och glada stunderna kommer att dominera under 2015 både i världen som helhet och för er som individer.  Jag hoppas också att ni får mycket tid med era nära och kära och med det som är betydelsefullt för er. Jag själv skall försöka att vara ännu mer närvarande i nuet, vilket verkligen inte alltid är så lätt, men jag skall försöka ytterligare i år och skall rapportera här hur det går.

Namaste,

Johanna

1jan15.jpg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.