Handbalanser och höftöppnare

940 788 admin
  • 0

Den här veckan är det dags för en ny sekvens igen. Förra veckan hade vi handstående som fokusposition och den här veckan (och nästa) blir det armbalanser och höftöppnare som vi koncentrerar oss på. Höftöppnare har vi ju redan haft som tema för ett par veckor sedan, men de tål att upprepas.

I nivå 1-2 och 2 grupperna kommer vi att ha en speciell asana i fokus och det är lolasana. Det är en relativt komplicerad position och det är inte alls meningen att man måste klara den just nu. Vi är alla på lite olika nivå och måste utvecklas i lugn och ro utifrån där vi befinner oss.

Armbalanserna stärker handlederna, armarna och magmusklerna och utmanar oss på många sätt.

Vi har haft flera teman den här terminen. Mitt mål är att varje tema skall vara ett verktyg att klara utmaningar i livet bättre. Jag tror att vi alla behöver strategier att hantera det som händer runt omkring oss. Visserligen visar vi kanske inte utåt att vi är trötta, oroliga eller till och med rädda för vissa saker, men det finns ingen som lever ett liv utan svårigheter.

Under terminen har jag pratat om olika strategier som till exempel att försöka skifta perspektiv, att använda sig av en positiv inre dialog och att ta en paus innan man reagerar. Den här veckan tänkte jag faktiskt ha temat att ibland tillåta sig själv att släppa allt och bara njuta och ha det bra i ögonblicket.

Den senaste tiden har det varit väldigt stort fokus i media på en mängd negativa och hemska händelser. Vi lever i en väldigt orolig tid och det kan vara svårt att hantera. Vi skall förstås försöka göra så mycket vi kan som enskilda personer för att förbättra den här situationen, men vi måste också lära oss att släppa det vi inte kan kontrollera och ibland få lov att bara slappna av, njuta och vara glada och tacksamma för det vi har, Det är så vi får energi för att sedan kunna agera och förändra.

Namaste,

Signaturebest

24nov15a

Leave a Reply

Your email address will not be published.