Struktur och organisation för ett mer fokuserat arbete

150 150 admin
  • 0

I morse när jag hade sprungit på löpbandet, duschat och hjälpt mina barn till skolan kände jag att det var nödvändigt att ta en kort stund att organisera upp mitt jobb här hemma. Jag har i några dagar känt mig ganska stressad och irriterad. Som om något hängt över mig utan att jag vetat exakt vad det var. Fördelen med att ha sin egen verksamhet och företag är att man kan strukturera upp sitt arbete som man själv vill. Nackdelen är dock att allt står och faller med en själv. När jag  tappar fokus en liten stund, ett par dagar eller så blir jag stressad och känner att jag tappat kontrollen. Jag behöver öva på att lita mer på att saker och ting ordnar sig (jag jobbar på det :-)), men ibland är det verkligen så att man behöver sätta sig ned och se över det som måste göras.

Imorgon är det mars och det betyder för mig en ny månadsplanering. Jag har en årsplanering, månadsplaneringar, veckoplaneringar och dagsplaneringar. Min man tycker jag är tokig, som har så många planeringar, men för mig är det nödvändigt eftersom jag styr allt mitt arbete själv.

Hur som helst, efter det att jag gjort min månadsplanering för mars, sett till att min veckoplanering var uppdaterad samt planerat dagens arbete kändes det MYCKET bättre. Förutom det bestämde jag mig för att slappna av lite mer när det gäller de föredrag jag skall hålla på Nösunds Havshotell för min yogahelg samt för den ideella organisation jag skall besöka i slutet av mars och det intressanta var att när jag släppte mitt motstånd och bara skrev, så öppnade sig något. Orden kom mycket lättare till mig och jag kände mig för en gångs skull ganska nöjd med det jag fick ned i mitt dokument.

Igår hann jag inte skriva, men jag la ut ett inlägg på Facebook angående min nya sekvens på youtubekanalen. Jag lägger den här också så ni kan yoga med mig om ni har lust. Jag jobbar fortfarande med att hitta sätt att förbättra kvaliteten. Ni får ha överseende med att den är lite mörk.

Nu skall jag ägna den sista timmen till att jobba lite med bokföringen och med mitt skrivande. För ett par dagar sedan skrev faktiskt ett förlag att de tyckte att min romanidé lät intressant :-). Vi får se vad som händer.

Önskar er en fin tisdagseftermiddag!

Namaste,

Johanna

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.