Lite trött

150 150 admin
  • 0

I dag blev det ingen yoga på morgonen. Under natten var min yngsta dotter vaken och skrek till och från och jag somnade inte förrän väldigt sent, så jag valde att gå  upp lite senare och hoppa över träningen. Det är så det är när man har små barn. Man vet aldrig riktigt om det blir som man planerat, men så är det väl i och för sig ofta i livet! I sådana lägen är det lika bra att acceptera situationen och hitta en annan lösning. Idag tror jag min lösning är att ha en yogafri dag. Ibland behövs det för att vila kroppen. Yoga kan ju också vara så mycket mer än asana, som t.ex. meditation eller andningsövningar.

Om två veckor skall vi ha friluftsdag på min skola och jag skall leda två yogapass. Det skall bli jättespännande. Jag har aldrig undervisat en grupp med enbart ungdomar tidigare, men jag har många idéer för hur jag skall lägga upp passen och jag hoppas att eleverna kommer att bli nöjda!

Jag tror att yoga är en väldigt bra träningsform för både barn och tonåringar. I dag när vi är så stressade och ofta gör flera saker samtidigt är det väldigt nyttigt att öva avslappning och bli mer medveten. Egentligen tycker jag att det skulle vara obligatoriskt i skolor att jobba med detta. Jag vet att det redan görs i många förskolor och skolor med yngre barn, men jag tycker att man borde satsa på det även för tonåringar.

Här är en artikel från www.yogajournal.comom just tonåringar och yoga:

Yoga Journal – Yoga Methodology – Teaching Yoga to Teenagers.

Namaste,

Johanna

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.