Lördag kväll

1024 938 admin
  • 0

Det är lördag kväll och det har varit en trevlig dag med besök hos goda vänner nu ikväll. Jag önskar ibland att det fanns mer tid över att umgås med kompisar, men det är svårt att hinna med i den intensiva tid som det är just nu. Det känns som om de flesta är helt slut på helgerna efter veckodagarna som mer eller mindre rusar iväg.

Den här hösten har nog varit det halvår som gått fortast i mitt liv. Dagarna har blivit veckor och veckorna har blivit månader nästan innan jag hunnit blinka. Jag kan inte förstå att halva november redan är över (och att jag kan se “lisebergsgranen” från vårt vardagsrumsfönster). I stunder som nu, när jag reflekterar kring tiden känner jag ännu en gång hur viktigt det är att man försöker vara närvarande i nuet så mycket som möjligt. Ibland är det förstås inte möjligt. Ibland vill man inte ens, men i de viktiga stunderna, med vänner och med familjen är det verkligen av yttersta vikt. Jag försöker. För det mesta lyckas det, men inte alltid.

Idag har jag inte hunnit yoga, men jag sprang min vanliga runda i morse och det var skönt. Under eftermiddagen hann jag också med min korta meditation. Just nu använder jag “insight timer”, som är en väldigt användbar app. Jag tycker att de har ett par riktigt bra guidade meditationer, som jag använt mig av på sistone. Jag brukar växla mellan tysta och guidade meditationer beroende hur jag känner mig.

Namaste,

Johanna

15nov14

Leave a Reply

Your email address will not be published.