Fler bakåtböjningar och alternativ till Virasana

1024 577 admin
  • 0

Efter en halv dag på universitetet med mina studenter och en halv dag här hemma skrivandes på mitt manus, så är det snart tid för yogan igen. Tyvärr känns det som om min energinivå inte riktigt är på topp idag, men så är det ibland. Det ändrar sig förhoppningsvis när jag träffar mina trevliga yogaelever!

Vi fortsätter att arbeta med bakåtböjningar, som jag berättade i förrgår. En av mina bakåtböjningar i sekvensen den här veckan är (Supta) Virasana, alltså hjälten, antingen liggande eller sittande. Jag själv har inga problem med den och tycker att det är väldigt skönt att ligga på rygg och stretcha framsidan av låren. Det har dock visat sig att några av mina elever inte alls trivs i denna asana. Det vanligaste är att det gör ont i knäna, men också att det känns obehagligt i vristerna. Om det gör ont i knäna kan man sätta sig på en kloss, men om det fortsätter att göra ont kan det vara så att man skall hoppa över denna position. Två alternativ till hjälten, som jag kommer att presentera för mina yogaelever ikväll kan ni se här nedan.

Namaste,

Johanna

13nov14a

 

 

 

13nov14b

Leave a Reply

Your email address will not be published.