Bakåtböjningar för att motverka dålig hållning vid datorn

1024 699 admin
  • 0

Det är snart dags att gå ned till yogastudion för eftermiddagens/kvällens arbetspass. Idag är det ganska många av mina elever som har sms:at att de är förkylda eller sjuka, tråkigt! Hoppas att de snart kryar på sig!

Jag har tillbringat dagen med att förbereda mitt seminarium som jag har på universitetet imorgon, men också med att gå igenom dagens yogasekvenser. Vi skall göra några nya asanas och också jobba lite grand två och två. Det kan vara en fördel i vissa positioner eftersom jag inte alltid har möjligheten att titta på att alla gör rätt när jag har många att observera samtidigt. Naturligtvis går jag runt och instruerar, men trots kan det vara bra att arbeta i par.

Jag själv yogade i morse. För tillfället är jag väldigt inne på bakåtböjningar och försöker att göra urdhva dhanurasana flera gånger varje dag. Jag märker nämligen hur lätt det är när jag sitter framför datorn och skriver att jag rundar övre delen av ryggen och för axlarna och huvudet framåt. En inte särskilt bra ställning i det långa loppet. Bakåtböjningar motverkar den hållningen, så därför försöker jag att balansera så mycket jag kan.

Tyvärr har vårt löpband gått sönder, så jag har inte kunnat springa idag, som jag normalt alltid gör på tisdagar. Eftersom jag springer så tidigt på morgonen känns det inte så bra att springa utomhus och därför så föredrar jag att springa inomhus på vardagarna. På helgerna däremot springer jag alltid ute.

Nej, nu skall jag äta lite mellanmål innan jag går ned till yogan. Jag köpte färska räkor till lunch idag och det blev några över, så jag kan mumsa dem nu. GOTT! Jag äter inte kött, men fisk och skaldjur och på sistone har det blivit för lite protein, så jag unnar mig lite nu.

Ha en fin eftermiddag!

Namaste,

Johanna

11nov14

Leave a Reply

Your email address will not be published.