mindfulness löpning

1024 1024 admin
  • 0

Hejsan! Hur mår du? Hoppas att det är bra! Jag vaknade tyvärr med huvudvärk i morse. Har egentligen haft ont i huvudet sedan i söndags… Det är den tiden i månaden helt enkelt. Bestämde mig ändå för att gå ut och springa. Det brukar aldrig bli sämre av det i alla fall. Jag bestämde mig för något annat också – att verkligen försöka göra en sak i taget och vara i nuet. När jag sprang fokuserade jag på ett andetag i taget, precis som i yogan. Så fort jag märkte att tankarna började mala på (ofta i en negativ riktning) riktade jag uppmärksamheten på andningen igen. Fick hålla på så en massa gånger – fokuserade på andningen – tankarna kom – fokuserade på andningen igen osv. Det var väldigt bra träning och jag kände mig mycket lugnare än vanligt när jag kom hem. Jag tror verkligen på att medveten närvaro kan hjälpa oss att bli lugnare. Sedan är det förstås inte så att man hela tiden kan hålla på så här. Ibland kommer tankarna. Man börjar älta och blir sur och kanske irriterad. Det är mänskligt, men det är inte bra om det hela tiden är så.

Idag har jag också medvetet haft så mycket tyst runt omkring mig som möjligt. Det har också varit skönt. Jag älskar musik, poddar och ljudböcker, men ibland tror jag att jag pressar mig själv att alltid lära mig något eller att vara aktiv på flera sätt samtidigt och det är stressande i längden. Ibland behöver vi tystnaden för att kunna varva ned och känna oss lugna.

Nu ska jag snart förbereda mig för yogaundervisningen. Det ska bli roligt att träffa eleverna!

Ha en fin eftermiddag och kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.