Lunch på Latteria och tankar kring hur man går vidare när man får ett nej

1024 1024 admin
  • 0

Idag har jag varit snabbt i stan och ätit lunch med en kompis. Vi gick till Latteria i Antikhallarna. Ett ställe jag brukade gå till ganska ofta när jag jobbade på Pedagogen. Det är mysigt där tycker jag och framför allt har de en väldigt god räksallad.

Det var härlig att cykla in till stan idag, även om det var kallt i vinden. Jag blir glad av solen. Känner att jag behöver den just nu. Ljuset gör mig piggare och ger mig energi. När jag tittar på mobilen står det att temperaturen kommer att stiga i helgen och det låter jättebra. Jag är verkligen trött på vintern nu. Imorgon (eller ikväll om jag hinner) tänker jag byta till min vår-/sommargarderob. Nu har jag fått nog av mina vinterkläder…

När jag var i stan vid lunch passade jag också på att lämna in min bok på två ställen. Jag ger mig inte :-). I nästa vecka väntar några boklådor till. Det finns fortfarande mycket kvar att göra.

Jag läste precis ett nyhetsbrev från Jack Canfield. Han har skrivit en bok som heter The Success Principles. Det var en av de första böckerna jag läste i genren om strategier för att lyckas med sina mål. Det är en läsvärd bok, om du vill lära dig mer om hur du kan gå till väga för att utvecklas och uppnå det du vill. I alla fall handlade hans nyhetsbrev den här gången om hur man kan tänka när man blir avvisad – om man till exempel försöker att genomföra något och får ett nej av den man frågar. Det var ett väldigt passande ämne för mig, eftersom jag försöker marknadsföra boken och det inte är så lätt. Jack Canfield menar (och jag håller med) att det enda sättet att tänka är: “Nästa”. Om man får ett nej, är det inget att hänga upp sig på, utan det enda man kan göra är att gå vidare till nästa. Det kommer alltid att vara några som säger nej. Det finns många exempel på framgångsrika personer som fått nej och sedan lyckats. Ett av de mest kända exemplen är nog Harry Potters författare J.K. Rowling som blev refuserad en massa gånger innan ett förlag sa ja.

Med anknytning till det jag precis skrev, avslutar jag med ett citat från Winston Churchill (som Jack Canfield också nämner i sitt nyhetsbrev), nämligen:

“Success is not final; failure is not fatal: It is the courage to continue that counts.”

Känner att jag behöver just det citatet idag.

Ha en fin fortsättning på fredagen!

Namaste,

Johanna

P.S. Visst finns det tillfällen, när man behöver tänka om. När det kanske inte är det bästa att bara fortsätta och fortsätta, men i de allra flesta fall ger människor generellt ger upp alldeles för lätt. Därför tror jag verkligen på strategin att tänka “nästa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.