Mindfulnesslöpning

1024 795 admin
  • 0

Jag är glad att jag kommit igång med skrivandet här på bloggen igen, för det ger mig väldigt mycket glädje att skriva om yoga och allt runt omkring. Det får mig också ännu mer motiverad att undervisa och sprida yogan till andra.

Idag började jag dagen med att springa på mitt löpband. Det går ganska bra med träningen nu och jag hoppas att jag skall kunna vara i riktigt god form till Göteborgsvarvet om några månader. Jag har redan nu lagt till två längre pass i veckan, för jag märkte förra året att jag inte hade sprungit tillräckligt många långa sträckor.

Jag försöker för tillfället föra över mitt “mindfulness-tänk” till löpningen också. För mig sitter väldigt mycket av motståndet till löpningen i huvudet. När jag bara blir lite trött “snurrar” mina negativa tankar på högvarv och det är lätt att bli omotiverad. Nu försöker jag istället att “flytta” mitt fokus från mina tankar i huvudet till kroppen och rytmen i mina steg. Musiken hjälper mig att se min löpning som en sorts dans. Det låter kanske konstigt, men det fungerar faktiskt. På sistone har jag inte alls haft så stort motstånd att fortsätta när jag blir trött. Tröttheten blir inte heller så påtaglig när jag är mer medveten om mina tankar och var jag har dem. Naturligtvis hoppar de (mer eller mindre) fram och tillbaka, men genom att praktisera mindfulness under löpningen också, så finner jag en större glädje med att röra mig!

Ikväll är det yoga igen och jag ser som vanligt fram emot att träffa mina yoga elever och att undervisa. Jag lär mig så mycket av dem jag träffar och det känns som om jag utvecklas hela tiden!

Namaste,

Johanna

P.S. Ni kanske undrar hur jag praktiserar mindfulness när jag löptränar. Jag försöker koncentrera mig på musiken som jag lyssnar på och inte tänka på någonting. När mina tankar kommer för jag lugnt och stilla fokus tillbaka till musiken, men det skulle till exempel lika gärna kunna vara andningen eller löpsteget (om du gillar att springa utan musik).

P.P.S. Fotot under är min lunch idag. Som jag skrev för några dagar sedan har jag ibland svårt att äta “rätt” när jag är stressad och trött. Ett knep som funkar för mig är att förbereda lunchen redan på morgonen (om jag jobbar hemifrån eller tar med mig mat till min arbetsplats). Då frestas jag inte att småäta eller att stoppa i mig en massa näringsfattig mat när jag är hungrig utan kan sätta mig ned och äta direkt.

10mars15.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.