Nationaldagen och de hälsofrämjande effekterna av kallbad

683 1024 admin
  • 0

Glad 6:e juni! Hoppas att ni har haft en fin dag än så länge! Jag har precis varit och badat med min familj i Billdal. Det var jättehärligt! Det var lite molnigt och blåsigt i början, men sedan sprack det upp och blev riktigt vackert väder.

När jag var liten var jag som en fisk i vattnet och badade nästan jämt, oavsett hur kallt det var, men som vuxen har jag varit en riktig badkruka. Jag tvekade att gå i vattnet och doppade mig bara när jag väl badade. Nu har jag bestämt mig att sluta upp med de där löjliga badkrukefasonerna :-). Jag vill dyka igen och vara i vattnet längre. Än så länge har det gått ganska bra med mitt mål, men vi får se om det håller i sig.

Vet du att det är väldigt hälsosamt att bada i kallt vatten? Det har visat sig att det stärker immunförsvaret och sänker inflammationsnivån i kroppen. Det sägs också att om man badar i kallt vatten regelbundet, så blir kroppen bättre på att hantera stress. Det verkar också som om de som badar i kallt vatten regelbundet mår bättre mentalt och har mer energi.

Nu är jag väldigt motiverad att försöka mig på att vinterbada! Kanske försöker jag att fortsätta bada även till hösten och vintern? Jag får rapportera här och berätta hur det går!

Nu skall jag redigera mitt romanmanus. Jag är som vanligt lite efter i min planering, men hoppas hinna lämna in det den här veckan.

Ha en fin fortsättning på nationaldagen!

Namaste

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.