Jobb i trädgården, böcker och jobb med yogan och skolan

1024 683 admin
  • 0

Hej!

Hoppas att ni har haft en fin nationaldag! Jag har haft en lugn dag här hemma. Peter har varit tvungen att sitta med rättningar av tentor hela dagen och jag har jobbat lite med yogan och med skolan. Imorgon ska jag dit och förbereda inför prövningen som jag har med eleverna på måndag. Jag har en del att kopiera och fixa med, men det tar förhoppningsvis inte så lång tid.

I morse vaknade jag med en dov huvudvärk. Jag har haft ont i huvudet i flera dagar, men som tur är har den inte varit stark hela tiden. Igår var den värre än idag och nu hoppas jag att den ger med sig av sig själv.

Det bästa för mig när jag inte riktigt känner mig motiverad är att ändå göra min vanliga morgonrutin, så jag gick ut och sprang med Buster och sedan gjorde jag min yoga, meditation och andning på gräsmattan. Det var härligt. Jag lyckades hålla uppe fokus och vara närvarande. Så är det verkligen inte alltid, men när det händer är det en underbar känsla, speciellt sådana morgnar när jag är på dåligt humör och omotiverad.

På förmiddagen satt jag ute och planerade och jobbade med yogan. Det hade förstås varit härligare att vara vid havet, men det var helt okej. Bara att vara utomhus är härligt och det är fantastiskt att vädret är så fint, även om det oroar mig att det inte regnat på så länge.

När jag planerade lyssnade jag på två ljudböcker. Jag fortsatte med “Färskt vatten till blommorna” av Valérie Perrin, som jag tycker är en intressant roman. Kanske gillar jag den inte riktigt lika mycket som “Lektioner i kemi”, men den är ändå bra. Det är roligt att läsa något franskt för en gångs skull. Egentligen skulle jag ha testat att lyssna på den på franska. Jag har ju läst franska ett år på heltid på universitetet och läst mycket svårare litteratur på franska, men en del har jag helt klart glömt… Kanske köper jag en bok när vi är i Frankrike i sommar och läser när jag är där?

Den andra boken jag lyssnade på idag var: “In der Stille liegt der Weg” av Ryan Holiday. Boken är egentligen på engelska och heter då “Stillness is the Way” tror jag. Den boken passar verkligen för mig att lyssna på just nu. Jag är inne i en period, då jag behöver lugn för det känns som om jag oroar mig stup i kvarten för olika saker. Vet inte om det är åldern eller något annat, men Holidays bok är lugnande att lyssna på och ger också konkreta strategier för hur man blir bättre på att hantera svårigheter.

Nu har jag bakat en rulltårta och snart ska jag göra middagen. Jag tänkte göra nationaldagsbakelser (rulltårta med grädde och jordgubbar) till efterrätt. Vi brukar göra det den 6 juni.

Annars har det inte hänt så mycket. Jag har svarat på mejl och ska nu fundera lite kring hur jag ska lägga upp jobbet med yogan under sommaren.

Nu måste jag alldeles strax börja med middagen. Ha en fin kväll!

Kramar❤️

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.