Onsdagsyoga

1024 683 admin
  • 0

Hej!

Det är eftermiddag och om en liten stund ska jag gå ner till yogan och undervisa en lektion som jag alltid gör på onsdagar.

Idag vaknade jag på fel sida. Vanligtvis brukar jag tycka om onsdagar eftersom det är min lediga dag, men i morse kände jag mig splittrad och jag hade dessutom kvar huvudvärken som började igår. Jag hade också sovit ganska dåligt, så istället för att gå upp på min vanliga tid, så sov jag en timme längre. Det hjälpte dock inte så mycket. Jag kände mig ändå irriterad när jag vaknade, men den bästa medicinen mot dåligt humör är träning. Jag sprang min vanliga runda med Buster och gjorde min yoga när jag kom hem. Det dåliga humöret hängde kvar en stund, men sedan släppte det (och huvudvärken också som tur var).

Jag har känt mig lite extra stressad sedan igår eftersom jag fått en förfrågan att undervisa mer på skolan. Som jag skrivit här många gånger tycker jag om att vara lärare, men jag hade inte tänkt mig mer timmar i skolan egentligen. Nu blir det så och jag kommer att ro det i land. Det gäller bara att strukturera och prioritera rätt, så att jag inte blir för stressad. Min “ömma tå” är skrivandet. Tyvärr tvingas jag gång på gång att prioritera bort det och jag vill inte det. Jag vill fortsätta, men varje dag räcker inte tiden till, men jag ger mig inte. Någon gång i den här veckan ska jag ta mig en riktig funderare hur jag ska få in mer skrivande i mitt liv.

För ett par månader sedan var jag lika frustrerad över att jag inte hade tid att läsa, men min lösning blev då att prenumerera på “Bookbeat”. Visst är det inte samma sak att lyssna på böcker som att läsa, men just nu har jag helt enkelt inte tid att sitta ner och läsa så mycket som jag skulle vilja och då är det en lösning att lyssna istället. Idag lyssnade jag färdigt på “Papperspalatset” av Miranda Cowley Heller. Jag lyssnade på den på tyska (originalspråket är engelska). När jag lyssnar på ljudböcker på tyska slår jag två flugor i en smäll – jag utökar mitt ordförråd och jag kan studera hur olika författare berättar. Jag gillade “Papperspalatset” skarpt och rekommenderar den varmt (även om det fanns några detaljer i boken som jag retade mig på lite grann). Den var så bra att jag funderar på att välja den som bok i bokklubben nästa gång, men det är inte min tur den här gången, så kanske hinner jag läsa någon annan bok som jag gillar lika mycket (eller mer).

Nu ska jag gå ner och undervisa.

Ha en fin eftermiddag och kväll!

Kramar❤️

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.