Snart påsklov

600 800 admin
  • 0

Det är tisdag och dags för yoga igen. Här i Göteborg regnar det och är riktigt grått ute. Jag känner mig lite förkyld, men hoppas att det snart går över. Tisdagar är egentligen en dag då jag springer, men i morse fick jag hoppa över det och istället yoga lugnt. Det kändes helt ok. också.

I helgen var det balettuppvisning på Möllan för mina döttrar. Det var väldigt roligt att titta på de fina danserna och se alla duktiga barn som ansträngde sig så. Det fick mig att minnas alla mina egna balettuppvisningar som jag var med på när jag var liten och i tonåren. Jag kommer ihåg anspänningen när man stod i kulisserna och väntade att gå upp på scenen och känslan när man var färdig. Det är verkligen fina minnen och jag är väldigt glad och tacksam att jag hade en så bra balettlärare (Britta Terling som startade Move Dansstudio där jag gick i ca 10 år och dansade). Det blev ingen professionell danskarriär för mig, men trots det har baletten gett mig jättemycket som jag har nytta av än idag, speciellt i min yogautövning.

Den här veckan blir det en ny sekvens och ett nytt tema. Vi skall öva på att sitta i Lotuspositionen och även att stå på händer igen. Det kommer att bli en hel del höftöppnare och kanske inte så mycket ben som jag normalt har med på mina pass.

De senaste veckorna har vi haft lite olika teman: Att ta ett steg tillbaka och inte reagera direkt på våra känslor för fyra veckor sedan och sedan veckorna därefter att istället ta ett steg framåt och våga göra något som vi vi kanske velat göra länge. Vi har också pratat om att hållningen faktiskt kan hjälpa oss att känna oss starkare och på bättre humör.

Den här veckan och veckan efter påsklovet tänkte jag att vi skulle ha temat: Att se på livet med humor och lätthet. Eftersom vi skall göra Lotuspositionen idag, som är lite svår, så behöver man en strategi för att närma sig den. Det är klart att man skall försöka att göra sitt bästa, men det är också viktigt att kunna se på sina försök med lätthet och humor. Kanske funkar det inte första gången man försöker. Kanske ser man tokig ut. Biter man ihop då och blir arg kan kroppen aldrig öppna upp, men om man istället accepterar och skrattar är det lättare att slappna av och då finns det större möjligheter att man lyckas.

Jag tror också att det kan vara så i livet när det gäller vissa “problem” (som egentligen bara är småsaker som man irriterar sig lite på). Om man försöker skratta åt dem eller betraktar dem på ett humoristiskt sätt, så är det lättare att släppa dem och gå vidare.

Hoppas jag träffar er på yogamattan den här veckan!

Namaste,

Johanna

8april14

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.