Sommarmat

577 1024 admin
  • 0

Det har varit ännu vacker (men lite blåsig) dag i Göteborg. Jag började med meditation och min vanliga löparrunda i morse. Det var härligt att springa utomhus i naturen nu när det är så otroligt vackert överallt. En sådan kontrast mot det gråa på vintern. Det gäller verkligen att insupa allt det vackra runt omkring.

Resten av dagen har jag jobbat med mitt projekt och mitt universitetsjobb. Tyvärr slog tröttheten till vid 17 och sedan dess har jag känt mig lite orkeslös. Jag la in ett kortare yogapass för en liten stund sedan och nu känner jag mig lite piggare som tur är (fast snart är det dags att gå och lägga sig). Jag sover lite för få timmar per natt och det är inte så bra i längden. Problemet är att jag har så många saker jag vill göra på kvällarna och tiden går alldeles för fort. Ibland önskar jag att jag vore som de där “superyogisarna” som bara behöver sova fyra timmar per natt, men skall jag vara ärlig så tror jag kanske inte att de existerar.

I morgon skall jag ha en liten tjejmiddag här hemma. Jag planerar att bjuda på grillad kyckling och två sorters sallader (en med bönor och mango och en med söt- och färskpotatis samt fetaost). Jag äter inte kyckling själv, men hoppas att gästerna kommer att tycka att det är gott. Till efterrätt blir det en bärkaka med kokos. Jag försöker undvika vetemjöl, mejeriprodukter och socker, men när det kommer gäster tycker jag det är roligt att baka och eftersom jag inte är allergisk, så gör det inget om jag äter lite grand. Jag kommer i alla fall att testa att använda dinkelmjöl istället för vetemjöl. Det brukar gå bra och kanske tar jag rårörsocker istället för vanligt socker. Inte så stor skillnad, men i alla fall en gnutta bättre. Recepten hittade jag i Arlas senaste receptsamling.

Nu är det dags att stänga av datorn och läsa istället!

Namaste,

Johanna

27maj14

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.