Tillbaka efter en liten paus

1024 441 admin
  • 0

Nu är jag tillbaka efter att ha haft en liten paus från min blogg. Jag kände att jag behövde det efter en intensiv period med yogan och en hel del annat som skulle göras. Tyvärr är jag fortfarande lite splittrad och har mycket omkring mig inför vår resa, men det är ju naturligt och hör till när man skall i väg ett litet tag. Dessutom hänger det väl ihop med att jag skall jobba en del med min forskning och därför inte bara kommer att vara ledig vissa perioder. Igår la jag upp information om höstens kurser och anpassade även anmälningsformuläret, så att det går att anmäla sig under sommaren. Jag kommer att köra samma kurser som den här terminen (förutsatt att jag har tillräckligt många anmälda), men kommer även att lägga till en grupp med yoga för äldre barn/tonåringar (12 – 16 år) på onsdagar kl. 16.40-17.30. Jag hoppas att det blir tillräckligt många intresserade, eftersom jag vet att det är en åldersgrupp som verkligen behöver yogan. Ju äldre man blir desto högre blir kraven i skolan och kanske också stressen där och runt omkring och med hjälp av yogan så kan man lära sig att hantera den på ett bättre sätt. Jag känner att jag bara blir mer och mer intresserad av vetenskapen varför “mindfulness” och yoga är så bra för kroppen och själen. Den här våren har jag läst många böcker (för min forskning, för yogan och för mitt eget intresse) om hur hjärnan fungerar och vad som händer när man t.ex. mediterar. Det är verkligen fascinerande och spännande och jag hoppas kunna införliva den här kunskapen i min yogaundervisning så mycket som möjligt i framtiden. Själv har jag på sistone märkt riktigt fascinerande effekter av min meditation. Jag har blivit mer uppmärksam på mitt eget beteende och mina egna tankebanor i olika situationer och dessutom har lösningar på olika problem som jag gått och funderat på länge ofta “uppenbarat sig” efter det att jag suttit stilla en stund. Jag har därför alltid en anteckningsbok med mig och skriver ned olika tankar/idéer efter meditationen. Det kan vara något att prova om man känner att man inte hittar svar på ett problem eller något man funderar över. Ha en fin kväll i solskenet! Johanna 8juni14

Leave a Reply

Your email address will not be published.