Tankar kring huvudvärk

756 1008 admin
  • 0

Det är söndag eftermiddag och efter en ganska lugn förmiddag här hemma är det dags att arbeta  med yogan och mina texter. Nästa vecka är extra intensiv eftersom jag har möte på måndag ang. ett motivationsprojekt, barnyogan börjar, mina två manus skall vara färdiga för inskickning till förlagen och på fredag åker jag till Köpenhamn för att vara med på Kinos workshop. Det kommer att gå bra (jag försöker tänka “en sak i taget, lugnt och stilla”), men det känns nervöst också.

Tyvärr har jag ont i huvudet idag och det gör mig frustrerad. Jag får vet att det är fel väg att gå. Huvudvärken kommer inte att försvinna för att jag blir arg på den :-). Egentligen är det här ett ypperligt tillfälle för mig att istället använda mina kunskaper från meditationen, att betrakta mina tankar och känslor utan att reagera på dem. Jag har ont, men jag behöver inte lägga vikt vid det. Jag kan se det som något neutralt och acceptera smärtan. För ett tag sedan lyssnade jag på en bok av Ruby Wax som heter “Sane New World”. Jag kommer inte ihåg mycket av boken, men jag vet att hon pratade om huvudvärk och att smärtan kan upplevas som annorlunda om man betraktar den utan att reagera på den. Hon menade att man då blev medveten om att smärtan är föränderlig, att den inte är lika stark hela tiden. Jag skall försöka med det och se om det gör mig lugnare trots att jag har ont.

Jag har druckit en kopp grönt te nu också och det har gjort mig piggare, så nu skall jag fortsätt med yogan och planera torsdagens program för de minsta barnen.

Ha en fin söndag!

P.s delar med mig av ett foto på min puja, mitt lilla altare som jag brukar meditera vid. 

Namaste,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.