The Psychology Podcast 

1000 564 admin
  • 0

Tiden går fort! Nu skall jag snart gå ned till yogastudion igen och först träffa mina yngsta elever som är mellan sju och nio år. Därefter kommer gruppen med tio- till tolvåringar och sedan har jag mina två vuxengrupper. Jag har inte hunnit jobba så mycket med boken idag. På förmiddagen var jag tvungen att uträtta några praktiska ärenden, som tog längre tid än jag trodde. Det var synd att det blev så, men jag får jobba mer under helgen istället. Nästa onsdag skall jag vara färdig med genomläsningen och imorgon hoppas jag att jag får första utkastet på omslaget. Det är väldigt spännande och nervöst!

Idag vill jag passa på att tipsa om en podcast som jag lyssnade på i morse. Den heter “The Psychology Podcast” och görs av Scott Barry Kaufman. I podcasten samtalar han med intressanta personer som t.ex Gretchen Rubin, Sharon Salzberg och Eric Barker (vars bok Barking up the Wrong Tree jag tipsade om för ett tag sedan här). Det roliga är att jag faktiskt träffade Scott när jag var i USA på studieresa 2014. Scott är doktor i psykologi och jobbar på University of Pennsylvania. Jag intervjuade honom i samband med att jag höll på att skriva min motivationsbok för elever (som också kommer ut nästa år på Kakao Förlag). Han var verkligen jättetrevlig och är otroligt kunnig. Hans område är positiv psykologi, kreativitet och intelligens. Jag kan varmt rekommendera hans böcker: Ungifted, Intelligence Redefined och Wired to Create. 

Ha en fin torsdag!

Namaste

Leave a Reply

Your email address will not be published.