The Science of Yoga

577 1024 admin
  • 0

Dagarna går och det är redan onsdag. Igår hade jag tre trevliga yogalektioner med mina fina elever. Idag har jag haft en dag på universitetet och även lite jobb hemma. Jag har även haft tid att läsa lite i en av de böcker jag läser för tillfället. För ett bra tag sedan köpte jag “The Science of Yoga” av William J. Broad, men av någon anledning den blev stående i bokhyllan. För någon vecka sedan började jag dock att läsa den och den är verkligen jätteintressant.

Jag gillar boken för att den försöker att gå till botten med yogans fördelar genom att redogöra för den forskning som gjorts. Det finns så många påstående om varför yoga är bra för dig, men jag som (tyvärr) är lite skadad av min bakgrund som forskare har ibland svårt att ta till mig allt eftersom mycket inte verkar vetenskapligt belagt. Inom forskningen måste man ju hela tiden vara väldigt försiktig när man hävdar något så länge man inte har “bevis”.

I alla fall så är det jättespännande att läsa om de studier som har gjorts. Många är tyvärr väldigt små och då är det svårt att dra allmängiltiga slutsatser, men man kan i alla fall se tendenser. Till exempel var det intressant att läsa om varför yoga kan hjälpa mot depression och nedstämdhet och varför den kan leda till att människor går ned i vikt. Läs gärna boken om du vill veta mer!

Namaste,

Johanna

24sept14

Leave a Reply

Your email address will not be published.