Inte så mycket tålamod idag

1024 798 admin
  • 0

Idag har jag haft en halv arbetsdag och resten av tiden har jag tillbringat med barnen. Jag har planerat lite mer för yogan och jobbat med mitt arbete på universitetet. Tyvärr sov jag lite dåligt natten till idag och tankade inte riktigt så mycket energi som jag hoppades, därför har jag inte haft samma tålamod som jag brukar ha, så mitt tema för den här och nästa vecka passar bra.

Förmågan att visa tålamod gentemot sig själv och andra är inte självklar att man besitter… Speciellt inte när man är trött… Att vara medveten om att man är otålig är i alla fall första steget mot ett liv med mer tålamod, så jag får väl trösta mig med att jag nått det!

Tålamod är också något vi ofta behöver i vår vardag generellt och i vår yogautövning specifikt. Det är lätt att vilja pressa sig för mycket och att bli irriterad om man inte klarar av en viss position, men det hjälper ingenting. Man måste låta kroppens utveckling ha sin naturliga gång. Med hjälp av yogan kan vi förhoppningsvis påskynda processen, men vi ska inte forcera den.

Imorgon skall vi fortsätta att prata om “hunden” och hur vi skyddar våra axlar i den. För de som är väldigt mjuka är det lätt att vi hänger i våra leder och det är inte hälsosamt i längden. Vi skall dessutom se till att vi förfinar våra “kobror”, så att de blir så bra som möjligt för våra ryggar. Jag ser fram emot att träffa alla elever igen!

Namaste,

Johanna

P.S. Hann med ett besök på Härlanda bibliotek med barnen och hittade några spännande mindfulnessböcker och en CD med Jon Kabat-Zinn. Kul! Skall rapportera när jag läst/lyssnat på dem.

21sept14

Leave a Reply

Your email address will not be published.