Ny vecka

577 1024 admin
  • 0

Återigen har jag varit borta ett tag från bloggen. Det är tråkigt när det blir så, men tyvärr har jag haft väldigt mycket att göra på universitetet och med mina yogaklasser. Det är roligt, men jag saknar mitt skrivande som betyder mycket för mig. Dessutom tycker jag att det är lättare att behålla fokus på det som är viktigt för mig när jag skriver på min blogg.

Den här veckan är också ganska fullspäckad med saker som måste göras, men jag är mer flexibel och har inte lika många föreläsningar, vilket förenklar det hela lite.

Idag har jag suttit och jobbat på denna och nästa veckas yogasekvens en hel del, men också skrivit på manuset till min bok. Det går tyvärr lite långsammare framåt än jag skulle önska, men det är något jag måste acceptera eftersom min situation ser ut så här just nu.

Den här veckan kommer vi att fortsätta att fokusera på hela kroppen i vår nya sekvens, men vi kommer också att arbeta med att få “hunden” i rätt position, så att vår kropp mår så bra som möjligt. Dessutom kommer vi att koncentrera oss lite extra på övergången från “chaturanga” till “kobran”. Jag hoppas att det blir lärorikt!

Den andra delen av temat kommer fortfarande vara att praktisera mindfulness. Idag läste jag mer intressant information om just medveten närvaro i boken “Focus” av Daniel Goleman. Han förklarar att man kan se koncentrationen som en mental muskel som vi kan stärka med “mental workout”. “Mental workout” gör vi när vi sitter i meditation. Då brukar vi ju koncentrera oss på något t.ex. andningen. Så fort våra tankar börjar vandra så är vår uppgift att försöka att flytta över vårt fokus på andningen igen. Ju mer vi tränar på att flytta tillbaka vårt fokus till det vi koncentrerar oss på, desto lättare kommer det att bli. Det är precis som om vi stärker en muskel. Ju fler gånger vi lyfter en vikt desto starkare blir vi. På det sättet blir vi bättre på att koncentrera oss, kommer fram till lösningar snabbare och blir bättre på att reglera våra känslomässiga reaktioner. Så ni ser hur nyttigt det är att meditera!

Namaste,

Johanna

6okt14

Leave a Reply

Your email address will not be published.