Yoga och tankar kring vänskap

577 1024 admin
  • 0

I morse startade jag dagen med ett yogapass från YogaGlo och läraren Tara Judelle. Hon är en utav mina favoritlärare och passet var verkligen skönt. Det var långsamt och byggde mycket på styrka. Oj, vad jag fick kämpa med mina benmuskler!

Jag är så glad för den 23:e maj skall jag på en workshop med just Tara Judelle. Min yogalärare Anja Bergh känner henne, så hon kommer hit en helg. Det skall bli så spännande och jag skall rapportera här efteråt hur det var.

Nu i eftermiddag/kväll har vi haft besök av en av mina närmaste vänner och hennes familj. Vi har känt varandra i 35 år, sedan vi var 6 år och började lekskolan som det hette på den tiden. Det är en speciell känsla att ha känt varandra så länge. Vi har delat en stor del av vår barndom och uppväxt – upplevt många liknande situationer, delat tankar kring kärleksbekymmer och problem med föräldrarna under tonårstiden och nu har vi barn i liknande ålder som vi diskuterar.

Vänner är viktiga för hälsan och ibland tror jag att vi glömmer hur mycket våra nära relationer betyder. Vi lever med sociala medier och möjlighet till ständig uppkoppling, men kommer ibland inte ihåg de “riktiga” relationerna. I vardagen med familjen och alla aktiviteter och vardagsbestyr finns det inte mycket tid kvar att träffas. Kanske måste man acceptera det den korta tid barnen är små och i stället hitta andra vägar att umgås under tiden. Man får helt enkelt vara lite kreativ och kanske äta lunch tillsammans, ta en snabb promenad eller i alla fall prata en kort stund med varandra i telefonen. En liten pratstund är ju bättre än ingenting alls!

Namaste,

Johanna

P.S. Kortet är från en av de sallader vi bjöd på till middag. En jättegod (om jag får säga det själv) bönsallad med salladslök, tomater, koriander, gurka, vitlök samt citron och olivoljedressing.

2maj14

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.