Ny vecka – avslutning på barnyogan och nya sekvenser för vuxenyogan

1024 693 admin
  • 0

Det är måndag och jag har börjat en ny arbetsvecka, som den här gången faktiskt blir sex dagar. Jag skall jobba både fredag och lördag på universitetet och innan dess blir det yoga tisdag, onsdag, torsdag. En intensiv och lång vecka, men också med en en del roliga händelser (hoppas jag).

Imorgon och på torsdag är det avslutning i mina barnyogagrupper. Det känns lite tråkigt att vi redan slutar, men vi har haft en väldigt trevlig termin tillsammans och nu väntar lite vila och tid för inspiration för mig. Som jag redan skrivit här hoppas jag på att kunna starta upp en tonårsgrupp till hösten. Yoga för tonåringar känns väldigt rätt och jag hoppas att få ihop en full grupp. Att väva samman mina kunskaper från skolan och yogan samt den forskning som jag håller på att läser i samband med mitt motivationsprojekt känns väldigt spännande och viktigt. Jag återkommer med mer information längre fram i sommar.

När det gäller vuxenyogan så blir det en ny sekvens som fokuserar på styrka den här och nästa vecka. Efter att ha jobbat mycket med höftöppnare tycker jag att det passar bra att ta två veckors “styrketräning”.

Den mentala delen av temat kommer att handla om “klarhet” och om hur yogan kan hjälpa en att höra sin egen röst. Det är så lätt att gå på “autopilot” genom livet, speciellt när man är trött och stressad. Jag har funderat mycket på det på sistone och kommit fram till att “klarhet” eller “medvetenhet” är något av det viktigaste i livet. Medvetenheten tror jag också för med sig möjligheten att känna äkta lycka. Inte lycka genom materiella ting utan den där lyckan som man känner i hela kroppen utan att det hänt något särskilt. Den där lyckan som kommer av att bara vara och att känna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt. Den är kanske inte så långvarig, men när man väl känner den är det ofta i ögonblick av total närvaro. Med hjälp av yogan övar man sig på att vara närvarande och den färdigheten kan sprida sig till andra situationer i livet, så därför är jag övertygad om att yogan kan leda till ett lyckligare liv!

Namaste,

Johanna

jan29

Leave a Reply

Your email address will not be published.