Trevlig Valborg!

1024 719 admin
  • 0

Idag är det Valborgsmässoafton och eftersom jag jobbade hemifrån hade jag möjlighet att smita iväg till mina två äldsta döttrars skola och lyssna på när de sjöng in våren. Solen lyste med sin frånvaro, men det var ändå stämningsfullt och barnen sjöng väldigt fint. Jag blir alltid så rörd i sådana situationer. Jag tror att det är mina minnen från min egen skoltid, som kommer tillbaka. Det är så länge sedan, men känns ibland som igår. I sådana situationer tänker jag också på hur viktigt det är att stanna upp och njuta av det som är NU. Det gäller helt enkelt att praktisera medveten närvaro så ofta man kan!

Igår skrev jag ju just om mindfulnessträning och hur viktig sådan är för barn, men naturligtvis också för vuxna. Yogan är ett sätt att lära sig att bli mer medveten. Igår övade vi speciellt medvetet på chaturanga. Det är en ganska svår asana som kräver relativt mycket styrka. Som hjälp använde vi våra klossar och jag hoppas att det blev lite tydligare vad som krävs för att “harmonsiera” kroppen i den här positionen.

I morse hann jag också yoga själv och har satt upp några mål för min yogapraktisering de närmsta månaderna. Ett av de målen är att stå på huvud utan stöd, som jag alltid varit rädd för. Det roliga var att när jag bestämde mig att försöka igår (otroligt nog första gången utan stöd under alla mina år som yogautövare), så gick det direkt. Det var inte alls svårt! Det visar verkligen hur viktigt det är att man försöker och att man tar sig över sina mentala trösklar! Hoppas att ni gör likadant med de asanas som ni tycker är extra svåra!

Namaste,

Johanna

30april14

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.