Yogan och förhållandet till vår kropp

1024 683 admin
  • 0

IMG_7624Som jag har skrivit tidigare här på bloggen, så handlar veckans tema om hur vi uppfattar vår kropp och hur vår kroppsuppfattning kan bli positivare genom yogan. I media, men också från människorna runt omkring oss bildar vi en uppfattning om hur vi skall se ut och vad som är “rätt”. Ofta handlar det om att vara smal, men också om att ha kurvorna på rätt ställe (för oss kvinnor) eller musklerna på plats för männen.

Jag tror inte att det finns någon som går igenom livet oberörd vad gäller de här bilderna som vi bombarderas med. Själv blev jag väldigt ledsen när en av mina döttrar nämnde att hon inte var nöjd med hur hon såg ut. Hon jämförde sig med andra runt omkring och menade att hon inte var bra som hon var. Jag bemötte hennes oro med orden att hon naturligtvis är bra precis som hon är och inte behöver ändra något. Jag sa också att varje person är unik och att det är det fina i livet. Problemet är att mina ord inte resonerar med det som sägs på andra håll runt omkring henne. Trots det hoppas jag att just det jag sa tog fäste inom henne.

Eftersom vårt samhälle är så utseendefixerat är det viktigt att hitta en motpol. Någonstans där det inre har ett större värde och där tror jag att yogan kommer in som ett viktigt verktyg. Yogan handlar bland annat om att skapa en positiv relation till oss själva, att lyssna på våra egna  tankar och inte bara det yttre bruset, som vi hela tiden lever med. Om vi kan bygga upp en positiv relation till oss själva kommer vi också att se våra kroppar för det de verkligen är, nämligen fantastiska på så många vis.

Namaste,

Signatur

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.