Att ha yogan som en fristad

1024 683 admin
  • 0

IMG_7261I morse startade jag dagen med min meditation och yoga. Det gör jag i princip alltid på måndagar, men idag var det lite trögt. Jag var tröttare än vanligt och hade inte min normala energi. Det har känts så hela dagen, men jag hoppas att det blir bättre imorgon när jag skall träffa mina yogaelever igen.

Jag är inne i en intensiv period med mitt skrivande och en kurs som jag går på universitetet och också min undervisning, även om det inte är så mycket nu som innan. Att ha många projekt på gång samtidigt är spännande, men också lite stressande för man kan få känslan att man inte kommer någonstans på något plan, eftersom man jobbar så långsamt framåt.

Att ha yogan är som en fristad, där man kan släppa allt för en liten stund och bara vara i nuet. Det är väldigt skönt, men kräver också viss koncentration och visst fokus. Det är så lätt att börja tänka på något som man skall göra längre fram eller som man gjort och kanske inte är så nöjd med och vips är man någon annanstans. Det är förstås mänskligt, men jag tycker att det i alla fall har blivit lite lättare att  fokusera sedan jag började med meditationen. Det hjälper mig både i mitt yogautövande och i mitt övriga liv.

Imorgon fortsätter vi med samma tema som förra veckan i yogan. Det handlar om att uppskatta allt fantastiskt med våra kroppar och allt som vi faktiskt är kapabla att göra. Det är så lätt att se allt vi inte kan, men istället borde vi se vad vi kan  och den potential vi har att utvecklas. Det är viktigt att inte glömma det!

Namaste

Signatur

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.