Yoga i skolan

1024 683 admin
  • 0

 

IMG_5821Som ni vet är jag fast övertygad om att yoga är väldigt välgörande även för barn. De olika positionerna får dem att öva upp sin balans, styrka och smidighet och andningsövningarna hjälper dem att slappna av när de behöver det. Jag önskar att fler barn skulle få möjligheten att pröva yoga och att det vore ett obligatoriskt ämne i skolan (tillsammans med mindfulness). Jag tror det skulle göra en stor skillnad faktiskt.

Det finns en stark rörelse som propagerar för just mer yoga och mindfulness för barn och jag tycker det presenteras nya resultat av undersökningar inom området hela tiden. Jag försöker läsa och hålla mig uppdaterad så mycket jag kan.

I en artikel jag läste för ett tag sedan rapporterades det om en skola t i New Haven, Connecticut som erbjöd sina elever yoga tre tillfällen i veckan och att resultaten var positiva. Eleverna hade bland annat lägre kortisolnivåer efter yogan än innan (http://www.newhavenindependent.org/index.php/archives/entry/mandatory_yoga_classes_debut/) .

Jag har en liten dröm om att starta en organisation som erbjuder yoga till skolelever. Det finns redan en sådan i Stockholm. För min del handlar det om hur jag skulle kunna hitta finansiering för ett sådant projekt. Vi får se hur det går, men har ni några idéer får ni gärna höra av er.

Slutligen vill jag rekommendera en väldigt söt video. Den är tyvärr på engelska, men trots att mina barn inte kan språket, så förstod de det mesta.

 

Namaste,

Signatur

Leave a Reply

Your email address will not be published.