Redigering av text

576 1024 admin
  • 0

Idag har jag jobbat hela dagen med redigeringen av min text. Jag har inte skrivit så mycket om den här. Det har delvis att göra med att jag fortfarande inte vet vad som kommer att hända med den. Att skriva ett bokmanus betyder ju inte att det någonsin kommer att bli publicerat… Som ni kanske vet var jag under många år doktorand och skrev på min doktorsavhandling. Det var en lång resa, som avbröts tre gånger när jag fick mina döttrar. Eftersom jag doktorerade vid tyska institutionen var jag tvungen att skriva min avhandling på tyska. Det är mitt tredje språk efter engelskan och före franskan. Trots att jag använt tyska flitigt var det en stor utmaning för mig att skriva hela texten på ett språk jag inte behärskade till hundra procent (snarare till sextio kanske). Som tur var hade jag hjälp av min man som kommer från Schweiz, men även om han har tyska som modersmål, så var det inte alltid lätt för honom heller.

Efter min disputation föddes tanken på att skriva en en motivationsbok för elever och studenter. Jag har alltid brunnit för inlärning och har, genom min erfarenhet som lärare, känslan att många studerande inte riktigt känner till hur inlärning fungerar och att det finns mycket man kan göra själv för att förbättra förutsättningarna för den. Jag har därför skrivit en bok med fokus på tio områden som gymnasieelever och studenter kan fokusera på för att förbättra sina studieprestationer. Nu, efter mer än tre år, är texten “färdig” och jag skall försöka att få den publicerad av något förlag. Problemet är att jag hela tiden hittar nya saker att “rätta” och ändra, vilket leder till att jag aldrig är riktigt nöjd. Trots de här känslorna måste jag skiljas från texten och det är ångestladdat. Mitt mål är att skicka den till olika förlag i nästa vecka.

Eftersom jag jobbat med texten nästan hela dagen har jag inte haft så mycket tid för yogan idag, men imorgon har jag klasser igen. Då har jag fyra pass i rad och efter det brukar jag vara ganska trött. Nu skall jag i alla fall ägna resten av kvällen till att läsa igenom några artiklar från Yoga Journal och tidskriften Mindful.

God Natt!

Signaturebest

16nov16

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.