Att vara sig själv

576 1024 admin
  • 0

Mina dagar vid skrivbordet på torsdagar är ganska korta, eftersom jag börjar min första yogaklass klockan 16.20 och behöver äta innan undervisningen, så det är snart dags för mig att gå ned till yogasalen. Idag har jag mest ägnat tiden åt planering av mitt skrivande. Just nu läser några i min närhet mitt manus och i nästa vecka hoppas jag redigera det igen innan jag skickar in det till förlagen. Därefter skall jag påbörja slutfasen av mitt romanmanus. Det började som ett “skojprojekt”, men har faktiskt blivit en hel bok också. Jag vet hur många som har förhoppningen att publicera en roman, så jag har inte så höga förväntningar, men skall i alla fall ge den en chans. De skadar inte att försöka.

Skrivandet har varit en del av mitt liv sedan jag var riktigt liten och det är lite lustigt för som barn drömde jag om att bli författare och balettdansös/balettlärare med min egen dansskola. Om jag kan fortsätta att skriva och någonsin blir publicerad återstår att se och balettdansös/balettlärare blev jag inte, men yogalärare med egen yogastudio är ju nästan samma sak :-).

Idag har jag fyra yogaklasser i rad. Det är min mest intensiva eftermiddag/kväll, men det brukar gå bra. Det är en rolig blandning med barnyogan för de minsta barnen först, sedan “mellanbarnen” och därefter två vuxengrupper, nivå 1 och 2.

Som jag skrev för några dagar sedan har jag temat: “Att vara sig själv” i barnyogagrupperna. Jag börjar alltid varje lektion med att prata lite om temat och så skriver eller ritar barnen någonting i sina skrivböcker. Idag tänker jag också spela en video för “mellanbarnen” (10-12 år). Den anknyter till temat och berörde mig djupt när jag såg den första gången. Den heter “Scars to Beautiful” och ni kan lyssna/titta på den här.

 

“Att vara sig själv” är något som är så viktigt, men ändå väldigt svårt både som barn/ungdom och senare i livet. Vi förväntas vara på ett visst sätt och vi jämför oss ständigt. Jag minns hur det var själv och hör det också på mina barn. Något som jag brukar påminna mina döttrar (och även mig själv) om är att vi alla är unika och hur viktigt det är att vi tar fram det som är speciellt istället för att härma någon annan. Världen är full av kopior och vi behöver inte fler av dem.

Vi ses imorgon!

P.S. Bilderna är från min lunchsallad idag och yogabilderna är från min trevliga tisdagsgrupp kl. 18-19

Signaturebest

20161117_120351 img_0956 img_0957

Leave a Reply

Your email address will not be published.