Arbetsdag i Göteborg igen

576 1024 admin
  • 0

Idag har jag en vanlig arbetsdag igen. Mina barn är hos min mamma och pappa, så att min man och jag kan jobba. Det känns roligt att arbeta med yogan och mitt skrivande. I förra veckan fick jag några trevliga besked. Det första var att jag kommer att ha yoga för några elever på den skola jag jobbade på för några år sedan (Mikael Elias Gymnasium). Det skall bli jätteroligt!

Det andra uppdraget jag fått är att hålla ett kort föredrag för en ideell organisation angående bl.a. motivation och hur man kan hjälpa eleverna att höja den, samt hur man kan engagera föräldrarna i detta arbete. Det här projektet tycker jag också är väldigt spännande. Speciellt eftersom jag verkligen brinner för att ge elever kraft och energi för sina studier. Skolan har en alldeles speciellt plats i mitt hjärta och en del av mig kommer alltid att vara lärare oavsett om jag jobbar i skolan eller inte.

Hur man höjer/behåller motivationen är ett av mina största intressen i livet. Jag läser och funderar över det i princip hela tiden :-). I  huvudsak handlar det om energi och hur man håller den på en tillräckligt hög nivå samt hur man övervinner det inre motståndet, som av olika orsaker är mer eller mindre närvarande hela tiden. Dessutom spelar naturligtvis resultat en viktig roll i ekvationen. Om ens resultat inte motsvarar den kraft man uppfattar att man lägger ned är det också lätt att man ger upp.

Inför min föreläsning har jag en del nya böcker som jag vill läsa och idag skall jag göra ett schema över dem. Jag försöker alltid att strukturera upp mitt arbete så mycket som möjligt. Det passar mig och får mig undvika att skjuta upp allt till sista sekunden. Jag har nämligen, precis som många andra, en tendens att göra just det om jag inte har konkreta deadlines framför mig. Jag återkommer med lite mer fakta om böckerna senare när jag läst dem.

Idag har jag sprungit min sista löprunda i veckan. Det var inte lika roligt att springa på löpbandet, som utmed Mälaren uppe hos min moster, men det gick ändå helt ok. Jag kämpade igenom mitt motstånd och stod kvar  tills jag sprungit 10 km. Det är inte alltid kul under tiden, men efteråt känns det jätteskönt!

Jag springer måndag, tisdag, onsdag och torsdag och yogar sedan längre pass på fredag, lördag och söndag. Dessutom försöker jag hinna gå längre promenader de dagar jag inte springer. Det gör jag eftersom jag annars sitter alldeles för mycket stilla under dessa dagar.

Namaste,

Leave a Reply

Your email address will not be published.