Att lyssna inåt

683 1024 admin
  • 0

Hej!

Hur är det? Idag hade jag min första lektion i skolan för terminen. Det var väldigt roligt att träffa mina elever. Det här året har jag tre kurser, två i tyska och en i engelska.

Idag ska vi ha en ny sekvens i yogan. Jag gjorde ju färdigt den redan i förra veckan och det känns skönt. Idag har jag gått igenom den och det ska bli roligt att undervisa om en stund. Vi kommer att fokusera på baksidan av låren, insidan och framsidan av benen. Passet kommer därför delvis att likna det vi gjorde förra veckan, men jag hoppas att eleverna kommer att tycka om det ändå. Jag har lagt in några nya positioner och några som vi repeterar.

Temat är att lyssna inåt. Vi fortsätter att vara närvarande (som var förra veckans tema), men lyssnar också på vår inre dialog. Vad är det för tankar och känslor som dyker upp när vi yogar och mediterar? Jag försöker att öva mig på att lyssna inåt så ofta jag bara kan, inte bara när jag yogar utan också när jag springer och i andra sammanhang när jag håller på med praktiska sysslor här hemma. När jag upptäcker att jag säger något negativt eller nedlåtande mot mig själv försöker jag inte att trycka bort det, utan betraktar det bara utan att reagera. Det är verkligen inte alltid lätt, men jag tror att det är en av nycklarna till att må bra. Många gånger fastnar vi ju i negativa tankespiraler och ältar saker vi inte kan göra något åt istället för att gå vidare. Det är mänskligt, men gör oss ledsna, får oss att känna oss nedstämda och att tappa hoppet.

Idag har jag också planerat färdigt september och vecka 36. Jag har försökt att vara mer konkret med mina mål, så att det blir lättare att se framstegen jag gör. Har du satt upp några mål för september? Som jag tror att jag skrev igår eller i förrgår, så är mitt stora mål att komma igång med skrivandet av roman 4 på allvar.

Nu ska jag göra en smoothie innan jag går ned och undervisar nybörjargruppen och nivå 1.

Ha en fin eftermiddag och kväll!

Kramar

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.