Att resa

150 150 admin
  • 0

http://www.youtube.com/watch?v=TmENMZFUU_0

Det har varit en bra dag med påskfirande på barnens dagis och sedan tid att rensa bland gamla kläder och ta fram vårgarderoben (inte riktigt rätt temperatur för det ute, men det är ju ändå april!). Nu har jag haft min sista yogaklass för veckan och har påsklov. Det känns härligt och även om jag har mycket att göra nästa vecka med rättningar och planering skall jag försöka att njuta tillsammans med barnen.

Jag är så glad för vi har äntligen bestämt oss vad vi skall göra i sommar. Det blir en bilsemester till Amalfi i Italien. Jag har länge velat åka dit, men det har inte blivit av. Det skall bli så härligt att komma iväg några veckor med familjen. Barnen älskar att bada och leka i sanden. Vi var i Frankrike förra året och det var också mysigt. Veckorna vi var borta gick jag verkligen ned i varv och släppte all stress.  Jag tycker också att jag tänker klarare när jag är hemifrån. Det är som om andra perspektiv öppnar sig. Man släpper alla tankar på det materiella och lever verkligen i nuet.

Jag älskar verkligen att resa. Mina år utomlands har lärt mig jättemycket och format mig till den person jag är idag. Speciellt viktiga har mötena med alla människor varit. Samtalen om allt mellan himmel och jord, ofta på någon restaurang eller bar hundratals mil från samhället där jag växte upp. Upptäckten att även om man kommer från skillda länder och kulturer så kan man ha liknande värderingar är fascinerande.  Jag har lärt mig väldigt mycket i de mötena och är så tacksam att jag fått uppleva dem.

Även om jag aldrig skulle tveka att resa iväg, så är känslan att komma hem också väldigt skön. Att få krypa ned i sin egen säng, att få bada i sitt eget badkar, att äta frukost i sitt egna kök och att träffa familj och vänner igen. Tänk vilken lyx att ha båda delarna- både möjligheten att resa OCH att  komma hem till sitt eget, där man skapat sig sin trygghet. Det är verkligen inte alla förunnat…

Imorse var jag ute och sprang. Det gick egentligen över förväntan, men jag blev tyvärr ganska trött senare på dagen. Imorgon skall jag yoga igen. Idag blev det lite yoga under passet jag körde, men imorgon skall jag försöka få in åtminstone en timme. Jag är lite sugen på att öva mig mer på att stå på huvud.

Namaste,

Johanna

P.S. Har lagt upp en låt med Lenny Krawitz som jag tycker är mycket bra. Just den här sången påminner mig om vår rundresa i Nya Zeeland. Det är ett underbart land, där jag upplevde en av mina bästa löparrundor (på en strand på Nordön). Det minnet kommer att leva med mig hela livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.