Att skapa stunder av vila

576 1024 admin
  • 0

Jag skall snart förbereda mig inför denna eftermiddags/kvälls yogapass. Tiden har gått fort idag och delvis beror det på att jag var på en trevlig lunch med en gammal kollega från min tid som gymnasielärare. Vi åt indisk mat på Maharani på Första Långgatan. Det är alltid roligt att komma ut på stan lite grand, speciellt eftersom jag jobbar så mycket hemifrån och inte har några arbetskamrater. Är det något jag saknar från min tid som lärare (speciellt gymnasielärare) är det alla gulliga kollegor. Det var mysigt att komma på morgonen och säga god morgon till alla och att alltid ha någon att äta lunch med.

Att vara egenföretagare är roligt för man har så mycket frihet och möjlighet att styra sin verksamhet själv, men ett stort minus är den sociala biten som verkligen blir lidande. Jag har visserligen min kära hund Buster och han håller mig verkligen sällskap, men mycket till samtalspartner är han inte ;-).

För att återgå till yogan så är veckans tema “att hitta stunder att vila”. Jag väljer ofta teman utifrån min egen situation och ibland känner jag att det är lätt att jag fokuserar all min energi på att förbättra mig och att prestera och att jag glömmer av att värdera vila och återhämtning. Jag tycker personligen att det är bra att det finns drivna personer som är ambitiösa och arbetsamma och tycker inte att det är något fel med det, men är man en sådan person finns det en risk att man inte inser att vila också är betydelsefull om man vill uppnå resultat. Jag tycker även att man bör tänka på att yogan inte blir till en i raden av prestationer. Naturligtvis kan man sätta upp mål för sig själv när det gäller yogan också, men man skall också tänka på att väva in vila i sina pass. Stunder då man bara andas och är i positionerna. Om du yogar hemma kan du prova det!

Ha en fin torsdag!

Namaste,

Leave a Reply

Your email address will not be published.