Avslutning på skolan och lite trött

1024 1024 admin
  • 0

Hej!

Det är fredag kväll och Peter och jag sitter och tittar på “Morden i Helsingör”. Jag gillar den deckaren. Det är något med Danmark som jag tycker är mysigt. Jag gillar språket, miljöerna och stämningen där. Varje gång vi är i Köpenhamn tycker jag att det är så trevligt. Helsingör är också fint. Det är synd att vi inte ska åka färjan Helsingborg-Helsingör när vi ska till Frankrike, men det tar för lång tid, så vi tar Öresundsbron istället.

Imorse sprang jag med Buster. Efteråt jobbade jag hemma och gjorde min yoga. Jag har känt mig splittrad de senaste dagarna. Visserligen har jag fått en del gjort, men det är som om jag inte riktigt kommer till ro och kan fokusera till 100 procent. Jag tror jag vet varför. Mina rutiner har ändrats och jag har inte kommit in i några nya. När jag haft prövningen för mina elever på måndag och har jobbat färdigt med bedömningen kommer det att bli bättre.

Efter lunch cyklade jag till skolan och var med på avtackning av några kollegor. Det blev en känslomässig stund. Flera hade jobbat länge på skolan och skulle gå i pension. I den stunden slog det mig igen hur snabbt tiden går. Hur de där personerna som stod framme vid rektorn och tog emot blommorna visserligen var äldre än jag, men att det är längre tid sedan jag gjorde min långpraktik än det är till min egen pension. Fast om jag ska vara ärlig vill jag inte gå i pension 😊. Jag vill jobba med yogan och skrivandet så länge jag bara kan och om jag kan fortsätta att ha en mindre tjänst i skolan, så vill jag ha det med. Fast det är klart, det finns kanske inte så många arbetstillfällen för 80+ åringar, men det behöver jag inte oroa mig för nu 😊.

När vi haft avtackningen gick jag med några av de andra lärarna till “Glenns” på AW. Det var verkligen länge sedan jag var ute på det, men det var trevligt även om jag inte stannade så länge.

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Som vanligt på fredagar är jag tyvärr lite extra trött, men det är helt okej. Jag var ju uppe tidigt i morse, så det är inte konstigt. Imorgon är jag pigg igen😊.

Ha en fin kväll!

Kramar❤️

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.