Barnyogaplanering – kurserna börjar nästa vecka!

1024 576 admin
  • 0

Idag har jag jobbat hela dagen med yogan. Jag har färdigställt barnyogasekvenserna för nästa vecka bland annat. Jag vill att barnen skall få en blandning av kunskaper med sig när de kommer till min yoga och försöker därför att strukturera upp undervisningen kring tre olika områden. Det första är strategier för att hantera stress, öka sitt välbefinnande och sin mentala styrka. Det andra området är avslappning och  meditation och det sista är den fysiska delen av yogan. Det är inte alltid så lätt att hitta en bra balans mellan de här områdena, men jag arbetar hela tiden på att förbättra och anpassa min undervisning efter hur barnen mottar det jag presenterar för dem. Att arbeta med barn är annorlunda än att arbeta med vuxna. Barn är mer föränderliga och känsliga beroende på om de t.ex. är trötta eller hungriga. Det gör att man behöver vara flexibel som lärare och vara beredd att ändra om något inte fungerar. Jag är glad att jag har min erfarenhet från skolan och min pedagogikutbildning i botten, eftersom jag därför vet ungefär hur det brukar vara när man jobbar med barn och vad man kan förvänta sig. Det skall i alla fall bli väldigt roligt att träffa barnen nästa vecka!

Det finns fortfarande en del platser kvar på barnyogan, så om du har en son eller dotter som vill prova på är det bara att titta in på min hemsida och anmäla sig (www.yogamedjohanna.com). Det går bra att prova på en gång gratis innan man bestämmer sig!

Namaste,

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.