Bokonsdag

576 1024 admin
  • 0

Det verkar som om det grå vädret här i Göteborg skall fortsätta ett tag till. När jag tittar ut genom mitt fönster ifårån mitt “kontor” ser jag ett spretigt träd utan löv (vad annars i februari?) mot en vitgrå himmel. Samma färg som hela den här veckan. Det kan vara trögt den här tiden på året, men jag tröstar mig med att det är 1 februari nu. En vintermånad kvar och sedan är det vår!

Idag har jag skrivit en av sekvenserna för helgen på Nösund och även gjort temat för nästa veckas yogaklasser. Imorgon måste jag börja med sekvenserna för nästa vecka så att de är färdiga till på fredag. Jag gillar att göra färdigt allt innan helgen, så att jag inte behöver sitta med planeringen på måndagar, då jag bara jobbar halvdag med det “administrativa”.

På onsdag eftermiddag/kväll åker jag nästan alltid till biblioteket. Det har blivit en ritual för mig när jag ändå lämnar en av mina döttrar på hennes dans. Januari har varit en bra månad för läsning. Jag har hunnit igenom en hel del intressanta böcker bl.a.:

“The Happiness Equation” av Neil Pasricha

“Vem gråter vid din grav?” av Robin Sharma

“What to Say when You Talk to Yourself” av Shad Helmstetter

Alla tre var intressanta på olika sätt. Jag har som mål att skriva upp några saker från varje bok, som jag tycker är extra lärorika. På det sättet blir varje bok en källa till ny kunskap. Det behöver inte vara mycket. Det räcker med några rader, men genom att jag skriver ned det kommer jag ihåg det bättre. Det låter kanske överambitiöst och tidskrävande, men jag tror att man vinner på det i längden. Det finns så många bra böcker med en massa fina råd, men för det mesta läser vi inte ens dem och läser vi dem, så glömmer vi det mesta ett kort tag efter, men om vi bara noterar några få saker, så kan vi i alla fall gå tillbaka till våra anteckningar senare.

Ha en bra onsdag!

Namaste,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.