En splittrad torsdag

576 1024 admin
  • 0

Jag har haft en splittrad dag. Imorgon fyller min äldsta dotter 12 år och jag var tvungen att göra en del ärenden för hennes födelsedag på förmiddagen. Jag är glad att jag har möjligheten att ta ledigt några timmar när jag behöver, men samtidigt stressar det mig. Jag vet ju att jag har saker att göra med yogan och mitt skrivande och då är det svårt att slappna av. Det där är ett ständigt dilemma. Känslan som egenföretagare är att det alltid finns något ytterligare jag kan göra för att förbättra mig. Så är det så klart på många andra arbeten också. Jag vill verkligen inte förringa någon, men skillnaden jag upplever, när jag jämför att vara anställd och att vara “egen”, är att jag aldrig riktigt kan slappna av. Min inkomst hänger bara på mig (på gott och ont) och det gör mig ibland nervös och spänd. Tur att jag har min yogautövning som får mig att bli mer balanserad!

Nu skall jag snart börja med mina yogaklasser, men innan dess skall jag äta lite och slappna av. När jag är färdig ikväll vet jag att jag kommer att vara jättetrött. På torsdagar då jag har fyra klasser i rad är jag ofta helt utmattad efteråt och då är det enda som gäller att gå och lägga sig och läsa lite grand innan jag skall sova. Igår var jag ju på biblioteket och lånade några nya böcker. Jag ser fram emot ny lektyr och så fort jag är färdigt med Robin Sharmas “The Greatness Guide” skall jag läsa “Man’s Search  for Meaning” av Victor E. Frankl. Det är en väldigt känd bok som lär ha sålts i över 12 miljoner exemplar. Jag har hört så mycket bra om den och de flesta verkar tycka att det är mycket intressant. Den handlar om författarens erfarenheter av att ha varit i koncentrationsläger under andra världskriget. Fruktansvärt, men viktigt att läsa om. Andra världskriget har alltid varit något jag intresserat mig för, eftersom mina farföräldrar var i arbetsläger i Tyskland under den perioden och sedan kom till Sverige som flyktingar. Något som jag hört berättats om under min barndom och som kommit att prägla mig på flera sätt.

Ha en fin fortsättning på torsdagen!

Namaste

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.