Video med information om Nösund + utvidgat tema

576 1024 admin
  • 0

Det grå vädret fortsätter här i Göteborg, men jag har varit inne nästan hela tiden framför datorn, så jag har inte påverkats så mycket av det. Hoppas i alla fall att ni har haft en bra dag än så länge.

Igår spelade jag in en kort videosnutt med information om Nösund och den ligger nu ute på sidan om yogahelgen. Titta gärna på den!

Mina klasser igår gick bra. I nybörjargruppen fortsatte vi att koncentrera oss på stående positioner och i de andra grupperna var fokus på axlar och baksida lår. Idag blir det samma upplägg förutom att jag inte har någon nybörjargrupp.

Förra veckan började jag att prata om att det är viktigt att skapa stunder av vila. Inte för att det är fel att vilja prestera eller göra sitt bästa utan för att vi behöver vila för att må bra och kunna utföra det vi måste i livet. Det kan vara att vara förälder, att arbeta och att vara en bra medmänniska. Men det är viktigt att vilan inte bara blir rent fysisk utan att den faktiskt blir mental också. Man kan t.ex. ligga på soffan och titta på en film och vara relativt fysiskt avslappnad, men tankarna kan fortfarande vara på jobbet eller på något annat som vi oroar eller stressar upp oss för och då vilar vi ju inte riktigt.  Det är här yoga och mindfulness kommer in i bilden.

Genom att ha fokus på vår andning så framkallar vi lugn inom oss. De flesta av oss har en något vi oroar oss för och som gör oss stressade. Mycket av det är förmodligen bara fantasier som hjärnan hittar på, men vi kan gå igenom en jobbig period i livet och då kan det vara svårt att slappna av även om vi har möjlighet att vila rent fysiskt. Ett sätt att bli bättre på att vila både fysiskt och mentalt är att ta små pauser under dagen och då koncentrera sig på andningen och uppmärksamma var tankarna är någonstans. På så sätt blir det lättare att inte identifiera sig med sina tankar utan att bara se dem som en ström av ord, som vi kan låta bli att uppmärksamma, om de inte är till nytta för oss.  I  den stunden träder den riktiga vilan in. Så idag när vi yogar försöker vi att hitta så många stunder som möjligt av vila, den här gången med fokus på det mentala, så att vi ger kroppen tid för återhämtning och läkning.

Namaste,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.