Jag klarar det!

756 1008 admin
  • 0

Temat de här två veckorna är styrka och mod. Jag berättade för de som var på mina yogalektioner att yogan kan ge oss både styrka och mod. Genom yogapositionerna blir vi starkare fysiskt, men vi blir också starkare mentalt. Vi märker att vi kan göra mer än vi tror med kroppen. Vi upptäcker att kroppen kan utvecklas oavsett ålder och det här ger oss mod. Mod att prova nya positioner, men också mod att prova nya saker i vardagen.

Trots att vi blir modigare genom yogan, upplever vi alla tvivel ibland. Man tvivlar ofta när man gör något man inte gjort förut. Eftersom man inte har någon erfarenhet av det man gör vet man inte om man kommer att klara det och det skapar så klart rädsla. Det är alltså en naturlig reaktion, men om man tagit ett överlagt beslut, måste man hitta ett sätt att komma förbi tvivlet. Ett sätt är att acceptera att tvivlet finns där. Att det är en del av livet att tvivla. Det andra sättet som jag tänker på idag är att stärka sig själv genom en positiv dialog och genom affirmationer. En sådan affirmation kan vara: ”Jag klarar det.” När tvivlet kommer, så säg till dig själv: ”Jag klarar det.” och upprepa det flera gånger, inom dig själv och högt framför spegeln. Använd affirmationen i yogan också. Använd den när det känns jobbigt och du är trött och använd den när du provar en asana du inte gjort förut. Pränta in orden i ditt huvud och sluta aldrig att upprepa dem för dig själv! Jag klarar det!

Jag läste den här affirmationen i en bok som heter: ”The Little Book of Confidence”. Den är skriven av en kvinna som heter Susan Jeffers.  Hon lever tyvärr inte längre, men var psykolog och författare. En av hennes mest kända böcker är: ”Feel the Fear and Do it Anyway”. Läs den gärna! 

Namaste,

Leave a Reply

Your email address will not be published.