Mer meditation 

756 1008 admin
  • 0

Idag har jag fortsatt att jobba med föreläsningarna för Nösund. Det är jätteintressant att fördjupa sig i avslappning och meditation och jag har lärt mig en hel del nytt. Ju mer jag läser desto mer upptäcker jag hur nyttigt det är att slappna av och meditera. Jag har förstås vetat det länge, men det är bra att bli påmind om vad som konkret händer i kroppen när man inte spänner sig.

Stress i sig är inte dåligt. Vi behöver stress i vissa lägen för att komma framåt och agera i olika situationer, men problemet är att vi ofta stressas över sådant som är utanför vår kontroll. Stressen stannar i kroppen och blir kronisk. Det leder i sin tur till att vi får olika besvär och att vi ständigt spänner oss. Det är då meditationen (och yogan också förstås) kommer in och blir ett verktyg som vi kan använda för att lösa upp spänningarna.

Som jag har skrivit här förut mediterar jag i princip varje morgon. För tillfället är det bara tio minuter, men det är bättre än inget och i framtiden vill jag förlänga den stunden till kanske trettio minuter. I alla fall känner jag att jag fastnat lite grand i min meditation. Jag hittar inte riktigt fokus, när jag sitter och jag märker att jag ofta fångas av mina tankar eller nästan somnar. Det är nog en del som känner igen sig i det här tror jag och det var därför jag tänkte prata om meditation på mina föreläsningar på yogahelgen. Jag vill ge grundläggande information om meditation, men också tipsa om vad man skall tänka på för att fördjupa sin meditation. Det finns fortfarande några platser kvar om du vill vara med. Hör av dig till mig i så fall!

Ha en fin eftermiddag i solen!

Namaste,

Leave a Reply

Your email address will not be published.