Lite piggare och gladare idag

768 1024 admin
  • 0

Från att ha varit en grå och tråkig dag här i Göteborg tittar nu solen fram – härligt! Jag känner mig lite piggare och gladare idag. Som jag skrivit flera gånger här på bloggen  har jag känt mig lite nedstämd de senaste dagarna. Mest har det berott på att jag inte har fått in så många anmälningar till yogahelgen som jag hoppats. Jag vill så gärna organisera helgen, men jag kan bara göra så mycket och om det inte finns tillräckligt många deltagare får jag helt enkelt ställa in den här gången. Jag har inte riktigt gett upp ännu. Det är fortfarande mer än en månad kvar. Jag väntar tills på söndag och sedan tar jag ett beslut i veckan efter det.

Om du har funderat på att följa med går det fortfarande att anmäla sig. Jag behöver minst tio deltagare och det hade (som jag redan skrivit) varit superroligt om vi blev en grupp.

Orsaken att jag är glad idag har också att göra med att jag jobbat med skrivandet. Varje dag jag gör det känns som ett framsteg. Jag vill ju så gärna få klart både text två och tre. Berättelserna finns inom mig, men hela tiden kommer det något emellan. Jag måste bli ännu bättre på att verkligen avsätta tid för skrivandet. Det funkar inte annars.

Idag har jag också spelat in den meditation som vi har på yogan den här veckan. Jag la upp den på min youtube-kanal, men du kan titta på filmen här också.

https://www.youtube.com/watch?v=QrjUgG17QQs&t=10s

Det är alltid lite speciellt att se (och höra) sig själv när man har spelat in en film, men jag försöker strunta i det. Jag hoppas att mina filmer kan vara till nytta. De handlar inte om mig utan om att förmedla yoga och meditation. I det samhälle vi lever i nu är det dock inte alltid så lätt att bortse från sig själv och hur man ser ut… Instagram svämmar verkligen över av vackra, perfekta personer som yogar och klarar de mest avancerade positionerna. Naturligtvis får alla se ut som de vill, men ibland tycker jag det är synd, för då kan man få bilden av att alla yogisars kroppar är perfekt balanserade mellan styrka och smidighet och att alla dessutom är bildsköna. Det kan skrämma bort många och få många att tvivla på sig själva. Det ger också en felaktig bild av vad yoga är. Yoga handlar inte om perfektion. Det handlar om att lära känna sig själv och att utvecklas. Bara för att du har yogat länge behöver du inte göra en avancerad position. Du kan lika gärna göra trädet som en svår armbalans, för yogan handlar om att vara närvarande och fokuserad. Sedan kan det förstås vara roligt att lära sig nya asanas, men det är inte huvudsaken.

Nu måste jag förbereda mig för eftermiddagens och kvällens klasser :-)!

Ha en fin fortsättning på tisdagen!

Namaste,

Johanna

Jag älskar att analysera och peta i mina texter. Det är också väldigt roligt att läsa om skrivande och hur man kan förbättra sig. Den här boken har jag redan läst, men skall gå igenom igen.

Min yoga i morse: samma positioner, samma sekvens, men ändå lite annorlunda varje gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published.