Lugn lördag, blåbärsmuffins och ny bok

485 1024 admin
  • 0

Hej!

Hoppas att det varit en fin dag för dig! För mig började dagen bra med en mysig löprunda med Peter och Buster och sedan yoga och meditation i trädgården. Tyvärr blev jag dock lite ofokuserad efter det och hamnade vid datorn och surfade planlöst runt en stund och slösade bort en del tid. Är det något jag avskyr med nätet är det scrollande utan något syfte, visst kan det vara avkopplande någon gång då och då, men jag avskyr att jag ofta gör det när jag är trött och egentligen kanske bara skulle vila. Efter lunch samlade jag mig i alla fall och sedan dess har jag mest jobbat med min planering för juni. Jag borde ha varit färdig med den redan för ett par dagar sedan, men på något sätt har den här veckan varit splittrad och jag är därför efter med det mesta.

Vid middagen tog jag en paus och jobbade lite i köket. Vi lagade mat och åt tillsammans och sedan bakade jag blåbärsmuffins, pressade apelsin- och grapefruktjuice samt gjorde citron- och ingefärajuice och en smoothie. Samtidigt som jag grejade i köket lyssnade jag färdigt på “Lektioner i Kemi”. Den kan jag verkligen rekommendera! En väldigt bra och fängslande bok. Jag har läst på nätet att den fått lite blandade recensioner. Vissa verkar tycka att de humoristiska inslagen i romanen tar bort allvaret i det som författaren skriver om, men jag håller inte riktigt med. Jag tyckte att hon fick fram det hon ville säga på ett bra sätt. Jag gillade karaktärerna i boken (speciellt den underfundiga hunden “Halv sju”) och ville hela tiden lyssna vidare.

Nu lyssnar jag på “Färskt vatten till blommorna” av Valérie Perrin. En person som jobbade på “Adlibris” rekommenderade den till mig. Jag har inte lyssnat så länge ännu, men tycker att den verkar intressant också. Jag hoppas hinna lyssna på många böcker (och även läsa så klart) under sommaren när jag inte har någon undervisning.

Snart ska jag avsluta mitt arbete vid datorn och börja göra i ordning mig för kvällen.

Ha det fint!

Kramar ❤️

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.