Måndag med skrivande, läsande och yoga

957 957 admin
  • 0

Det är kväll och jag sitter med barnen och tittar på tv. Jag är trött (men nöjd) efter en dag framför datorn och sedan tre timmars yogaundervisning.

I morse jobbade jag med yogan och fixade det sista med sekvenserna och temat. Den här veckan är vårt fokus core-muskulaturen. Jag känner själv att jag behöver jobba mer med de musklerna, så jag tänkte att det var passande att bygga ett fokus kring det.

Temat är att påminna sig själv om att man har styrka inom sig. Det är lätt att tvivla på sin styrka, men nästan alltid är vi mycket starkare än vad vi tror. I yogan övar vi upp vår fysiska styrka, men inte bara den, utan även vår mentala. I meditationen och i vår asanautövning övar vi oss på att betrakta våra tankar och bli bättre på att välja vad vi reagerar på, vilket får oss mer motståndskraftiga och starkare.

På eftermiddagen jobbade jag med skrivandet och äntligen kunde jag fortsätta framåt i berättelsen. Nu är jag på sidan 187 och hoppas att jag senast på onsdag kommer fram till sidan 200. Jag längtar efter att skriva nu och är helt inne i storyn. Jag funderar på karaktärerna hela tiden och kommer säkert att sakna dem när jag skrivit färdigt.

På lunchrasten var jag en sväng på biblioteket och hämtade en bok, Still me av Jojo Moyes, som jag beställt. Jag tycker mycket om Jojo Moyes. Har läst fyra böcker av henne. De två första i serien om Louisa Clark, Sista brevet från din älskare och Toner i natten. Jag tycker nästan att Sista brevet från din älskare var bäst hittills, men det skall bli spännande att läsa Still me och se om den är bra också.

Nu skall jag snart lägga mig och läsa och stänga datorn för idag.

Ha en fin kväll!

Namaste,

Johanna

P.S. Jag läste en annan bok under helgen: Declutter Your Mind. En lättläst och läsvärd bok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.