Morgonrutiner

498 1024 admin
  • 0

Hur är det? Jag tycker att det känns skönt att det är fredag. Vanligtvis brukar jag vara väldigt trött på fredagar, men idag är det faktiskt lite bättre och jag har fått gjort en hel del. I morse var jag uppe klockan fem och satt en stund och skrev dagbok och drack min gurkmejadrink innan jag gjorde min yoga. Jag var trött, men det var ändå skönt att få den där stunden för sig själv och skrivandet innan jag började röra på mig.

Den senaste tiden har jag lyssnat om två ljudböcker för att få lite inspiration. Den ena heter “The Miracle Morning” och är skriven av Hal Elrod. Han är en väldigt spännande person, som dessutom är inspirerande och stark. Han har gått igenom många svårigheter (bl.a. cancer), men har ändå ett fantastiskt driv och är väldigt positiv (på ett okonstlat och “naturligt” sätt). Det var nog “The Miracle Morning” som fick mig att börja ändra mina morgonrutiner. I princip handlar boken om att börja dagen på ett positivt sätt, eftersom det ofta gör att resten av dagen blir bra också. Jag tror verkligen på det, samtidigt som jag förstår att det kan vara svårt när man t.ex. har väldigt små barn som sover på oregelbundna tider eller ett arbete där man kommer hem sent på kvällen.

Min morgonrutin består för tillfället av dagboksskrivande, löpning, yoga och meditation med visualiseringar och fokus på mina mål. Det låter kanske som om detta tar jättelång tid, men det behöver det inte göra. Man kan skriva dagbok i fem minuter, springa i trettio, yoga i femton och meditera i tio. Det blir en timme extra på morgonen, men då har man gjort sin träning redan :-). Jag gör lite längre löpning och yoga, men det är för att träningen är så viktig för mitt jobb. Om inte jag håller mig i form kan jag inte vara en bra yogalärare :-).

Nu ska jag snart avsluta jobbet framför datorn och packa för vi ska åka till mina föräldrar på Tjörn under helgen. Det ska bli skönt att komma bort lite. På söndag ska jag skicka in texten också, så jag kommer att läsa och redigera en hel del.

Ha en fin fredag!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.