Onsdag med skrivande och planerande

1009 1024 admin
  • 0

Idag har det varit ännu en dag, då jag planerat och funderat över den närmaste framtiden. Det gick inte så bra i början, för jag fastnade i ett negativt tankemönster, men nu känns det bättre. Jag har i alla fall kommit en bit på väg och skall fortsätta att fundera lite imorgon, men resten av tiden idag kommer jag att använda för mina vanliga arbetsuppgifter.

Trots att jag känner mig lite nedstämd angående avsaknaden av svar från förlagen jobbar jag vidare med min tredje roman. Varje dag har jag som mål att läsa en bit i en teoribok om skrivande, så att jag utvecklas och växer som författare. Just nu läser jag en bok som heter Time Management for Writers av Sandra Gerth. Ett av mina största intressen är produktivitet och målsättningar (som jag skrivit om i min egen bok Alla kan lyckas med sina studier!), så det mesta vet jag sedan tidigare, men trots det tycker jag att boken är läsvärd. Idag jag läst om hur viktigt det är att se till att man tar tid för sitt skrivande, att man prioriterar det och att man absolut inte skall vänta på inspiration. Det bästa, menar författaren, är att skapa en skrivvana; att helt enkelt göra skrivandet till en ständigt återkommande punkt i sitt schema. Vanor är väldigt bra, eftersom de gör att man slipper använda sin viljestyrka.

Något annat som är viktigt att tänka på när det gäller skrivandet är att bli mer medveten om vad man använder sin tid till. Just nu gör jag faktiskt själv ett experiment där jag skriver upp allt jag gör och hur lång tid det tar. På det sättet blir jag också bättre på att inte vara inne på sociala medier och internet för ofta.

Nu är min arbetsdag nästan slut. Jag skall alldeles strax åka med Philippa till baletten. Under tiden hon dansar skall jag till biblioteket som jag brukar på onsdagar. Jag måste sitta där och läsa vår bokklubbsbok Mellan himmel och hav av Anna Fredriksson. Det är jag som har valt den och jag har inte börjat läsa ännu, men fram tills på söndag skall jag nog hinna bli färdig. Som tur är läser jag ganska snabbt.

Imorgon är det yogaundervisning för mig igen. Jag har skrivit på Facebook och Instagram att det går bra att prova på eller droppa in om man har lust med det. Hör bara av dig i så fall!

Ha en fin onsdag!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.