Trevlig men grå torsdag

768 1024 admin
  • 0

Hur mår du idag? Hoppas att det varit en bra dag! Jag är piggare än jag var igår och har också fått ganska mycket gjort. Nu är det snart tid för mig att stänga datorn och förbereda mig för mina fyra yogalektioner som jag skall ha i eftermiddag och kväll.

Det har inte kommit några utlåtande från förlagen idag heller och inte heller några mejl från skolor som är intresserade av yoga och mindfulness, men jag ger inte upp. Jag jobbar vidare och funderar på nya lösningar. På det sättet hoppas jag att jag till slut skall nå ut och få fler barn och ungdomar att prova på yoga och meditation.

I morse fortsatte jag att jobba med min tredje roman. Tyvärr har jag inte hunnit läsa någon teori ännu, men kanske kan jag få in lite nu i eftermiddag innan yogan eller ikväll igen. Jag har nu skrivit fyrtio scener och satsar på att få ihop åttio. Jag längtar efter att skriva “på riktigt” och tänker att jag snart skall börja skriva parallellt med att jag jobbar på strukturen.

Nu i eftermiddag har jag brainstormat och funderat mycket över mitt motivationsarbete och hur jag skall kunna nå ut till elever och studenter med tips. Jag har (nästan) bestämt mig för att börja arbeta med animerade instruktionsvideor, men jag är inte säker ännu. Vet inte om det vore bättre om jag pratade och filmade mig själv. Vi får se hur jag gör. Imorgon skall jag jobba vidare med det och hoppas komma fram till en lösning.

Jag har också jobbat med yogan för de mindre barnen. Idag kommer vi att börja med en mysig meditation. Jag använder mig ibland av några kort som heter “Mindful Kids”, där finns det övningar som passar bra för min målgrupp. Meditationen som vi skall göra kommer från ett sådant kort. Barnen föreställer sig något de tycker om och som gör dem glada och säger det ordet tyst för sig själva. Sedan föreställer de sig att de planterar ordet som ett frö i sitt hjärta och att de vattnar fröet, så att det växer upp. Budskapet är att lycka kommer inifrån och att man kan känna lycka genom att tänka på det som betyder mycket för en. Efter meditationen kommer barnen att få rita en bild av det de tänkte på. Sedan fortsätter vi med att öva på solhälsningar och en blandning av lite lättare och svårare positioner. Vi kommer bland annat att stå på händer och gå upp i brygga, men också balansera och göra mer grundläggande asanas.

Hoppas att du får en fin torsdag!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.