På väg till Bahamas

768 1024 admin
  • 0

Klockan är lite över tre och snart skall vi göra i ordning oss för att gå på en operaföreställning. Det har varit en skön dag i solen, men nu känner jag mig nöjd. Värmen tar på krafterna och jag behöver svalka av mig.

I morse såg jag solen gå upp när jag sprang. Det är så skönt att springa på däck tidigt på morgonen. Jag behöver stillheten och lugnet. Att resa med stora grupper är inte riktigt min grej, men jag är jätteglad att vi kan vara tillsammans hela familjen och att min bror och hans familj snart kommer på båten också. Det kommer att bli ett minne för livet, speciellt eftersom vi inte träffas så ofta.

Jag har fortsatt att läsa “Off the Clock” av Laura Vanderkamm idag. Boken handlar om tid (som jag tror att jag skrev om i går). Tid är ett intressant fenomen, som jag tänker ganska mycket på. Jag är en planerande person. Vill gärna veta vad jag skall göra och ha struktur och ordning. Så har det inte alltid varit. Jag tror det har kommit med barnen och att jag har mitt eget företag och har ansvar för allt jag jobbar med. Jag har ingen chef som säger till mig vad jag skall göra. Det är skönt, men kräver också mycket disciplin.

Något som jag tänkt på en hel del under den här resan är vad jag lägger tid på och att jag vill göra vissa förändringar när det gäller det. En sak som Laura skriver om i sin bok är att det är viktigt att fråga sig själv varför man gör en viss sak, så att man inte bara gör något utifrån vanan att göra det. Jag skall tänka på det. En annan sak som jag verkligen vill dra ned på är hur mycket tid jag använder till att hålla på med mobilen och mina mejl. Under den här kryssningen har jag fått mig en tankeställare, eftersom jag måste använda internet väldigt sparsamt här (och det har faktiskt varit skönt).

Nu är det dags att göra i ordning mig för operan! Ha en fin fortsättning på skärtorsdagen!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.