Regn och rusk, städning och nytt yogapass

1024 683 admin
  • 0

Hej!

Det är mitt på dagen och jag har bara tid att skriva ett par rader. Ute regnar det och är riktigt tråkigt väder, men det är ljust och snart kommer våren😊.

I morse efter min träning var jag i skolan och hade prov med eleverna igen. Jag hoppas, hoppas, hoppas att det gick bra för dem. Mitt mål är att rätta alla prov så snabbt som möjligt, men eftersom jag ska rätta alla mina grupper kommer jag tyvärr inte vara färdig tills på måndag.

Här hemma har jag planerat det sista för de nya sekvenserna. Vi ska fokusera på baksidan av låren och även på vridningar. Härliga positioner som jag hoppas att mina elever ska tycka om. Det är alltid lite extra nervöst första gången jag kör passen, men jag hoppas att det ska gå bra.

Idag byter jag också tema till: “Sinnesro”. En av effekterna av yoga och meditation är att man bli bättre på att vara lugn även i svåra situationer. Man kan helt enkelt lättare hantera svåra situationer utan att reagera känslomässigt. Det betyder förstås inte att man ska stänga ute känslor, bara att man blir “herre” över dem, alltså lättare kan välja på vilket sätt och när man reagerar. Naturligtvis fungerar det inte alltid bara för att man yogar och mediterar. Igår t.ex. var en dag då jag inte orkade vara lugn. Barnen hade jättestökigt på övervåningen och jag var supertrött efter den misslyckade dagen på arkivet och tidsslöseriet. Då sa jag dumma saker och hade ingen “sinnesro”… men jag är inte mer än människa och att bli arg är ibland sunt, så efter att idag ha bett om ursäkt går jag vidare😊.

Nu måste jag fortsätta att städa. Det är ju torsdag och min städdag. Samtidigt som jag städar lyssnar jag på en biografi över Astrid Lindgren. Den är intressant, men väldigt detaljerad. Det är i och för sig bra, för jag lär mig mycket om tiden då hon levde både när det gäller allmänt hur det var i Sverige och mer generellt angående barnuppfostran, pedagogik och barnpsykologi.

Ha en fin eftermiddag och kväll!

Kramar❤️

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.