Släktforskning, yogaundervisning och tankar

1024 485 admin
  • 0

Hej,

Det är onsdag kväll. Jag hann tyvärr inte skriva igår och jag hinner inte skriva igen idag heller, så jag får berätta lite idag om igår😊. Tyvärr sov jag dåligt natten mellan måndag och tisdag. Isabella var ute på ett firande som var organiserat av elevkåren inför studenten och jag kunde inte sova riktigt förrän hon var hemma och då var klockan redan två. Jag sov därför lite längre igår och gjorde inte min yoga som jag brukar göra på morgonen, men tog min springrunda.

Mina lektioner i skolan var lugna eftersom jag hade hör- och läsförståelsen för grupperna. Jag har hunnit rätta den ena gruppen. Jag hade tänkt att göra den andra gruppen idag, men tyvärr har jag inte hunnit. Som jag berättat här förut har jag tagit upp min släktforskning igen och idag var jag på Riksarkivet för att leta efter en bilaga till födelse- och dopboken i Örgryte församling där min mormor föddes. Jag gick igenom hela 1906 – nästan 700 blad och det visade sig att det bara var min mormors bilaga som var borta (och kanske en till). Alla bilagor var numrerade, så det var lätt att följa och precis där min mormors bilaga skulle ha legat var det tomt. Det är nästan lite konstigt… Jag fattar det verkligen inte. Kanske hade jag inte hittat så mycket information där, men det var ändå så underligt och det retade mig. Jag letade runt i några andra register, men hittade ingenting… Jag fick åka från arkivet utan någon ny information. Jag letar ju efter min mormors pappa som var okänd. Hur som helst, jag hade svårt att släppa allt när jag kom hem. Jag var nog lite uppvarvad och nervös efter allt letande.

Det blev alltså inte mycket gjort på eftermiddagen för jag var tvungen att åka och hämta Philippa som varit och åkt skidor i Ulricehamn och sedan var jag nere i yogastudion och undervisade dagens klass. Imorgon byter vi pass, tema och fokus. Jag är nästan färdig med de sekvenserna, men ska göra det sista imorgon. Nu måste jag sluta!

Ha en fin kväll!

Kramar

Johanna❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published.